23948sdkhjf

De tjente millioner og lod selskab gå konkurs – nu er de igen på spil

De efterlader sig forurettede kunder, ubetalte millionregninger og frustrerede konkurrenter. Alt imens de lever et liv med store penge, dyre biler og luksuriøse rejser.

En Aarhus-vennegruppe af stærkt kritiserede webshopejere har de senere år åbnet og lukket en stribe netbutikker, men nu er de pludselig begyndt at sende deres selskaber konkurs. Det skriver Berlingske.

I centrum af netværket står Mark Haugaard og Halfdan Harring. De har på trods af beskyldninger om salg af kopivarer, snylten på konkurrenter, falske priser og opdigtede anmeldelser tjent et tocifret millionbeløb på virksomheden Myposture, der sælger påstået holdningskorrigerende tøj.

Men før jul indgav de to ejere pludselig konkursbegæring. Kort forinden havde de på auktion forsøgt at sælge deres varelager, der i virkeligheden er billige Kina-varer købt til få kroner.

Den auktion blev stoppet, efter at RetailNews havde omtalt den.

Skylder millioner

Ifølge kurator Søren Christensen Volder fra advokatfirmaet Bech-Bruun var der i midten af december anmeldt krav i det konkursramte selskab for over 12,9 mio. kr. fordelt på 23 forskellige kreditorer.

De to ejere, Mark Haugaard og Halfdan Harring, har over en årrække trukket store millionudbytter ud af virksomheden – og udbetalt høje lønninger til sig selv. Det viser regnskaberne for selskabet bag, Posture Clothing ApS.

Få dage inden konkursen stiftede de to jyske venner et nyt selskab, Hama Network ApS. Herigennem driver de nu hjemmesiderne gigabutik.dk og gigashop.se, som sælger alt fra magnetiske eyelinere til selvlysende jakker.

Den slags Kina-varer, som også er en del af konkursboet i Myposture.

Bøde på 700.000 kr.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte for flere år siden Posture Clothing ApS for brud på markedsføringsloven. Selskabet er blevet pålagt en bøde på 700.000 kr., som imidlertid ikke er betalt. Og det kan blive svært at få fat i pengene, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen til Berlingske.

Mark Haugaard og Halfdan Harring er ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelser. Det lykkedes heller ikke RetailNews at få dem i tale, da vi sidste år omtalte deres konkurs.

Men venneparret er ikke de eneste i den omstridte Aarhus-gruppe, som lader selskaber gå ned med et brag.

I oktober sidste år krakkede webshoppen Smilebright, som har solgt tandblegningsprodukter til titusindvis af danskere. Virksomheden var ejet af iværksætteren Emil Schmidt, som også er en del af den aarhusianske webshopkarrussel.

Ætsede tænder og tandkød

Emil Schmidt havde brugt kendte influencere – heriblandt realitystjernen Stephanie ’Geggo’ Salvali og podcastvært Peter Falktoft – til at markedsføre sit produkt.

Senere kunne DR-programmet Kontant afsløre, at produkterne er farlige og kan ætse både tænder og tandkød, fordi de indeholder 75 gange den tilladte mængde ren brintoverilte i håndkøbsprodukter.

Emil Schmidt står også bag hjemmesiden hellotan.dk, der sælger selvbruner. Her kunne Børsen i 2019 fortælle, hvordan der på hjemmesiden var stjålet en række billeder fra det australske selskab Bali Body.

Han har også gjort sig inden for hårfjerningsprodukter, vingummibamser, der skulle give sundt hår, og en efterligning af den kendte blender Nutribullet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126